Той е един от най-търсените фитнес треньори и мотиватори. Едва 25 годишен е автор на две мотиваторски книги и помага на десетки хора в името на здравословния начин на живот. Изглежда повече от перфектно, но не винаги е било така.

Историята на Страхил Иванов започва, когато той е на 13 години. Тежи 100 килограма при височина 1,60 м, а съучениците му го отбягват и често става обект на подигравки. Когато посещава лекаря си, той му казва, че е в преддиабетно състояние и наднорменото тегло застрашава сериозно здравето му.

„Преди това не го взимах много на сериозно това нещо с килограмите, първо защото бях тийнейджър, вълнуваха ме други неща, храната беше на последно място като цяло. На родителите си също не обръщах внимание, мислех, че упражняват контрол”, разказва Страхил.

Така той започва битка с килограмите. Началото е трудно – карате, фитнес и диета, но първите 6 месеца резултат няма.

„Най-интересното беше, че отивам във фитнеса, правя цяла тренировка и кардио, след това и си тръгвам сух, изобщо не мога да се изпотя. Толкова ми се беше забавил метаболизма и запушили жлезите, че тялото се беше капсулирало в тези килограми и отне много време да стартира самото отслабване. И когато се отпуши сякаш изведнъж всичко се случи”, спомня си той.

С упорити тренировки и диета за няколко месеца сваля над 30 килограма. В резултат на рязкото отслабване обаче, кожата на корема на Страхил не успява да се свие и остава като белег да напомня за това какъв бил преди.

Минават няколко години на усилени тренировки, пробва с масажи и различни лосиони, но увисналата кожа не се събира. Едва преди 2 години Страхил взима решението да се оперира. Лягайки на операционната маса, той казва сбогом на комплексите и страховете си завинаги.

Тази година за първи път в живота си Страхил отива наморе без страх и срам, а от скоро се учи да плува – нещо, за което е мечтал цял живот.