Мъж оцеля по чудо след като се опита да пресече с кучето си булевард "България" по време на рали.

В събота 50 от най-бързите пистови пилоти у нас се състезаваха на пътния възел под квартал „Бояна“. По време на състезанието мъж на средна възраст опитва да премине пътното платно заедно с кучето си и с напитка в ръка.

„Един недобросъвестен гражданин в неадекватно състояние със своето куче успя да премине първо едното, после и другото платно на бул. „България“. Нещо, което е недопустимо за пешеходците, дори когато няма състезание“, каза Румен Дунев, президент на Българската федерация по автомобилен спорт.

Секунди след това профучават и състезателите.

„Автомобилите се движат в различните серии с 200-250 км. в час. По-лошото е, че освен че можеше да пострада този гражданин с кучето, това можеше да предизвика и верижна катастрофа с останалите автомобили“, допълни Румен Дунев.

Неправомерното пресичане се случва пред погледа на хиляди зрители.

Само бързата намеса и професионализмът на нашия маршал Павел Михов предотврати един доста неприятен инцидент“, обясни Румен Дунев.

„Действително е много неприятен, но той показва всъщност какви са хората на пътя. Човекът, който реагира, така нар. "маршал", последната брънка в сигурността, реагира много адекватно и на практика му спаси живота“, заяви Диана Русинова, от Европейския център за транспортни политики.

Не успяхме да открием мъжа с домашния му любимец за коментар, а неговият спасител отговори лаконично, че просто си е свършил работата и не търси известност.