В празничните дни работят и медиците. Днес Международния ден на здравето отбелязват лекари, сестри, лаборанти. Как вярата, надеждата и любовта ни водят по пътя към спасението, следва среща с един от най-изтъкнатите български медици.

Професор Георги Байчев е сред лекарите, които през последните години най-активно се борят с рака на гърдата.

"Всеки човек има своята Голгота – било то лична, професионална. Всяка нация също си има. Въпросът е само човек да не се предава по пътя и да се следва мисията”, каза проф. Георги Байчев.

Заради научната си работа проф. Байчев започва да снима интересни случаи. Постепенно задължението се превърнало в хоби, но вместо към операции, обективът е насочен към красивото, като мост между две изкуства.

„Аз се мъча по някакъв начин със снимката да изразя това, което намирам в думите, в стиховете. С времето се получи един тандем между нас и съм щастлив, че много от стихосбирките на мои приятели са илюстрирани с мои снимки”, допълни професорът.

Между тежките съдби на пациентите и надеждата за изцерение той често търси вдъхновение през обектива.

Какво по-хубаво пожелание от това да бъдем здрави и да правим всичко с любов.

Фотографиите на проф. Георги Байчев бяха представени в изложба по повод на Международния ден на здравето. Събитието беше организирано от Българския лекарски съюз под името  „Футурология в бяло“.