Държавен вестник обнародва постановлението за допълнителните разходи за ремонти в общините. То е на стойност 111 млн. лв. 

Въпросът е има ли двоен стандарт в разпределението на средствата  и започва ли предизборната кампания за местните избори догодина.

Най-големият строителен обект в Южна България и най-скъп проект  е бъдещият спортен комплекс „Хеброс”, който се финансира с 4 млн. лв. с министерско постановление. С него бяха отпуснати и допълнителните 111 млн. лв. и то породи голяма ревност между тези, които получиха и тези, които не получиха пари.

Избрахме три български общини, за да ви покажем в какво ще бъдат инвестирани парите. 

Община Харманли от три години се управлява от ГЕРБ. Сега ще получи най-голям транш от 4 млн. за модерен спортен комплекс. Градът се гордее, че от тук са тръгнали едни от най-великите ни спортисти. С парите се строят четири тренировъчни зали, волейболна и  тенис зала, модерни игрища за хокей на трева и футбол.

В община Кърджали, където управлява ДПС, са отпуснати 2 млн. лв. за ултра модерно улично осветление в цялата община, която включва града и 117 села. Лед лампите ще се самонастройват. А благодарността е с различен адрес. Проектът за интегрираното осветление на общината всъщност струва 6 млн. лв.

Община Гоце Делчев се управлява от БСП и получава най голяма сума от червените общини – 920 хил. лв. Парите от кабинета отиват обаче в селата с кметове от ДПС, а проблемите в града се решават с евросредства.
В селата Брезница и Буково ще се направят улици и две игрища.

И тъй като Южна  България е много по-развита от Северна България, за южните общини се отпускат по 9 лв. на глава от населението, докато в северните – по 18 лв. на човек.