Части от София ще останат без топла вода за почти два месеца заради планов ремонт.  

Временно без топла вода от 18 май в някои блокове в два квартала – „Младост“ 3 и „Света Троица“.

Нели Ериксон се връща в България за месец. За да не остава без топла вода, ще ѝ се наложи да се премести в другото си жилище.

„Всеки се спасява, както може. Ще си купя бойлер и ще го монтирам в другото жилище и ще ходя там. Малко аборигенска история. Аз като човек, който пътува много извън България, мога да кажа, че такова нещо в цивилизованите държави не се случва“, коментира жената.

Още по-трудно е за тези, които работят от вкъщи. В такава ситуация е Симеона Маринова. По думите ѝ периодът е изключително дълъг и би създал много неудобства.

Смяната на големи участъци изисква и повече време – така експерти обясняват спирането на топлата вода за дълъг период.

„Това е неизбежна практика, тъй като животът на топлинните мрежи, ако приемем, че е около 30-40 години и трябва да се сменят, тези периоди в София са настъпили“, казва Илия Николаев, бивш председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

От „Топлофикация София“ се извиняват и обясняват, че сериозната амортизация на конкретни участъци налага по-дълги прекъсвания. И уточняват, че се търси вариант за алтернативно топлоподаване, където това е възможно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!