След 12-часово търсене, пловдивските криминалисти откриха тялото на обявена за издирване млада жена от село Пъдарско. Задържан е съпругът й, с когото са разделени. Според полицията най-вероятно става дума за убийство от ревност.

Раницата й и обувките са намерени в кладенец, съобщи нейната колежка Елена Лалева.

28-годишната Фанка Атанасова изчезва безследно рано сутринта на 25 ноември. Трябвало в 5 часа да се качи на служебен бус, който да я отведе на работа. На път за спирката следите й се губят.

Близки на изчезналата започват да я търсят. Откриват част от вещите й на около 200 метра от дома й – в изоставен имот.

"И тръгваме да я търсим. И по едно време това звъним – и тук намираме телефона. Нали, как звъни. В това – някаква помпена станция ли, не знам какво. И явно тук някъде я причакал", каза Симеон Михайлов, съпруг на сестрата на изчезналата жена.

Задържан е съпругът на убитата жена. По думите на близки на жената той бил много ревнив и е заплашвал съпругата си, вадил е и нож. Основната версия по която работи полицията е убийство от ревност.

„Още от самото начало е задържан съпругът на жертвата. Той оказа съдействие не от началото, но картината ни се изясни в късните часове на това денонощие“, съобщи старши комисар Васил Костадинов, директор на ОДМВР-Пловдив.

Фанка е майка на две деца. Разследването по случая продължава.