Знаете ли кой е посланикът на Тунис у нас? Официално посолство на африканската държава в България няма, но от повече от 10 години в София живее Уалид Бен Мустафа, който спокойно може да се нарече посланик на добра воля. У нас Уалид е сред участниците в "Добре дошъл в България" и Шоуто на Слави. Ето как един чужденец разказва за страната ни.

Полиглот, родом от Тунис, готвач, екскурзовод, почитател на руло Стефани, фен на ЦСКА, стопанин на черна котка, която му носела късмет. Уалид Бен Мустафа е на 30 години. Идва като студент в България на 19 години. И му харесва.

„Няма толкова расизъм, колкото в други европейски държави", казва Уалид Бен Мустафа.

За нас казва, че сме гостоприемни и услужливи. Но като екскурзовод, Уалид попада и на непредсказуеми българки, особено в чужбина.

„Отиваме в музея в Кайро - фараони, мумии, маски... застанала и казва: много е мръсен прозорецът”, спомня си Уалид Бен Мустафа.

В България Уалид за първи път разбира какво е зима и студ. Нещата ще се оправят в България казва Уалид и отправя своето послание: „Само искам да кажа на българина да се гордее, че е българин!”.