Изборният ден в Монтанско започна и протича спокойно. Почти 25% е избирателната активност към 16 ч. Хората с право на глас в областта са около 121 хиляди. В по-малките населени места, с малък брой жители, се гласува с хартиени бюлетини.

По пътя към Стара планина, на по-високото, е Горна Лука. В селото повечето са възрастни, а за малцината млади работа няма. Затова се шегуват, че "в Горна Лука е жива мъка".

Но по избори са активни.

"Нищо не можеш да очакваш ново, защото са най-много айдуците и шарлатаните, разсипаха хубавата държавица! Един друг се ядат, виж, че не могат да се съберат и да започнат нещо да правят. Ако се съберат трябва да гледат за народа, а не да гледат личните интереси и да стават милионери, Ще гласувам, да!", каза Илия Иванов.


"Гласуваме винаги! Досега – на 84 години – не съм пропуснал нито едни избори. Първото главно нещо: да задоволят хората и да останат младежите в България, а не да са по чужбина“, заяви Иван Стоянов.


Редовен гласоподавател е и 92-годишната Ана.

"Добре дошли, бабо. Не смея за ръка да ви хвана, че нали казват по телевизора да се не опираме. Спазвам това, как се казваше? Гласувам, гласувам, даже се допитам за кои. Ама, аз съм, бабо, от всите доволна", разказа Ана Антова.

Работила като килимарка, градинар, свиневъд, бояджия – все награждавана като първенец. Днес - на минимална пенсия.

Ана гласува защото вярва, че след нея животът на другите ще стане по-добър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!