Как да "хакнем" коронавируса? Български предприемачи дават 15 хиляди лева за проекти срещу кризата.

Представете си, че може да си спестите опашките в магазините или пък апликация ви показва кои са рисковите места на зараза в квартала ви. А защо не робот, който да открива болестите или пък дезинфекцира. Тези смели идеи могат да станат реалност. Това смятат Тодор и Владислав.

Когато животът им дава коронавирус, те търсят начин да махнат вируса и да запазят короната. 

Двамата са част от неоформална организация, обединяваща най-успешните и иновативни предприемачи у нас. Заедно дават шанс на стотици българи да повярват в себе си и да предложат как да преодолеем по-лесно последствията от кризата с COVID-19.

„Българинът е предприемчив и умен, но трябва да му се даде поле за изява. Искаме от библиотекарката  в малкия град до финансиста, юриста и ИТ специалистите да се включат. Моята мотивация е, че аз искам да видя една активна България. Хора, които искат да  променят ситуацията, в която се намират“, обясни предприемачът Тодор Гигилиев.

В 48-часов онлайн маратон всеки участник ще защитава идеята си.

„Проблемите се в няколко естества, здравни,  обществени, културни. Въобще ще ни заливат тепърва още и още проблеми.  Имаме идеи за многото фалиращи бизнеси“, добави Тодор.

Проектите вече са над 80, а жури ще е отсее най-добрите, след което ще имат шанса да ги реализират.