Кадрови промени и в Агенция „Митници“ - Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев са назначени за заместник-директори след заповед на служебния финансов министър Асен Василев. 

Допълва се, че и тримата имат дългогодишен опит в системата на митниците. 

На Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории. Почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване е от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове. След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката. 

Павел Геренски ще ръководи ресор "Акцизна дейност и методология и информационни системи". Има над 20-годишен стаж в Агенция „Митници“ на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница „Кулата“ и Митница „Пловдив“. 

Румен Данев е назначен с ресор "Митническо разузнаване и разследване и правна дейност". Работил е в районен съд Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция „Митници“ започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване". След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности. 

От длъжностите им са освободени досегашните двама заместник-директори на Агенция „Митници“ Борислав Борисов и Георги Александров.