За първи път - видео от нападението над оператора на bTV Иван Филчев на софийското кръстовище Орлов мост в нощта на 15 юни. Кадрите са изпратени от Тереза Лукова - любител фотограф, в рубриката „Аз, репортерът”.

"Бях на протеста като любител-фотограф. Пробвах си новата техника. Дори за първи път пробвах видеото на фотоапарата, което се вижда и от лошото качество.

Екипът на bTV мина под мен, тъй като позицията ми бе от високо. Видях как Чавдар идва от публиката и се блъска във велосипед, след това напада оператора.

Първо Чавдар побягна, операторът се изправи и започна да го гони. След това е малко размазана картината, но се вижда разправа между тях двамата. Видеото само говори", разказа пред bTV Тереза Лукова.

Екипът на медията благодари за полученото видео, което хвърля повече светлина за инцидента миналия петък. bTV остава в готовност да даде трибуна за нови любителски кадри и свидетели на събитията. В първия ден след освобождаването му от ареста екип на телевизията потърси и Чавдар Велев. Според адвокатите му обаче той ще се въздържа от медийни участия.