Владимир Стоянов–Плацентата, който беше задържан за нападението над д-р Албена Гагова малко след като тя изроди бебето му, се е преместил да живее в покрайнините на Западния парк преди година и половина.

В къщата той бил до последно с жената, която му роди дете.

След изписването тя се е изнесла с полиция оттам и заедно с бебето вече са си вкъщи, разказа възрастна жена, която се представя за негова баба.

„Гледахме я като писано яйце, хранехме я като търтей. Всичко й правехме, ама нали... му направиха капан. Тя ще реве за него, но не знам той дали ще я прибере”, каза жената.

Съседите се страхуват от Стоянови.

Разказват, че в къщата се укривали бежанци. Чували и стрелби.

Казват, че Владимир постоянно палел. Така през септември миналата година семейство Вушовски открива къщата си изгоряла. По този случай срещу Стоянов се води дело за палеж по непредпазливост.

Съседи се оплакват в общината, че Стоянови са обсебили околни имоти – заградили с метална порта път и ограничили достъпа до други домове. Инспекторите я премахват, после той я слага отново. Общината пак я демонтира.

„Опитвал се е да излъже за това кой е поставил вратата, защо е поставена, бил е малко арогантен, но разбира се, в присъствието на полицейски органи сме успели да си свършим задължението”, каза Николай Вушовски, зам.-кмет на район "Красна поляна".

Владимир Стоянов все още е в ареста.