Правителството назначи бившия депутат от "Атака" Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област. Тодоров е от квотата на "Обединени патриоти" във властта.

Илиан Тодоров беше рамо до рамо с лидера на "Атака" Волен Сидеров при нахлуването и сблъсъците в НАТФИЗ в София през есента на 2015 г.

Дни преди това Тодоров и партийният лидер се опитаха със сила да спрат работата на магазин за цигари с довода, че там се продават наркотици.

По образование Илиан Тодоров е магистър по национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги С. Раковски“. Избиран е два пъти за народен представител.

Той става областен управител, след като кабинетът освободи досега заемалата длъжността София Торолова, назначена от служебното правителство. 

Вицепремиерът Валери Симеонов ще ръководи Националния съвет за сътрудничество
по етническите и интеграционните въпроси, реши още правителството на днешното си заседание.

Съветът е координиращ и консултативен орган, който подпомага Кабинета в сферата на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства.