„Още от същото“ - така повечето партии коментираха новия-стар служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев. Политическите сили посъветваха служебните министри за някои задачи, които трябва да изпълнят.

Според ПП най-важната задача на служебния кабинет е да организира честни избори. Също така те молят министрите да не се месят в партийни дела.

„Да направи така, че изборите да са честни. Второто нещо - държавата да функционира без сътресения и третото – да предоставят неутрален терен, да няма министри, които да взимат страна в политическата дискусия“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

От ДБ пък казаха, че внимателно ще следят дали няма да има промяна във външнополитическия курс на страната по отношение на войната в Украйна. 

„Още от същото. Какво друго да очакваме. Да се надяваме да не направят някакви поразии в периода на изборите. Ние ще следим тяхното поведение и ще се опитаме да ги коригираме, там където си позволяват волности“, каза Атанас Атанасов от ДБ.

За „Възраждане“ служебното правителство не трябва да прави крачки към приемането на България в еврозоната.

„По-скоро въпросите трябва да бъдат насочвани към правителството и в този ред на мисли защо през цялото време се опитваше да форсира процеса на влизане на България в еврозоната при условие, че нито има мандат за това, нито има някакви обективни икономически или финансови причини да го прави“, каза лидерът на партията Костадин Костадинов.