Към момента са назначени трима заместник-министри. След запитване на bTV от пресцентъра на Министерския съвет отговориха кои са най-актуалните промени в изпълнителната власт.

Стоян Темелакиев  е в Министерството на вътрешните работи. Полковник от запаса Станимир Георгиев  e в Mинистерството на  отбраната, а Мариета Георгиева е на позицията заместник-министър в Министерството на образованието и науката.

Снимка: bTV

И тримата вече са били част от правителството през 2021-2022-а, когато премиер беше Кирил Петков.

Ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" също бе сменено.

Засега към кабинета на акад. Николй Денков е назначен само един политически съветник - Маргарита Парашкевова, която ще го консултира по административни въпроси. 

Според отговора от „Дондуков“ 1 до bTV щатовете на всички съветници към премиера и вицепремиера са общо 34, но все още не са запълнени.  

„Съгласно промените в Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, които бяха приети на вчерашното правителствено заседание, политическият кабинет на министър-председателя се състои от 20 щатни бройки, а политическият кабинет на заместник министър-председателя и министър на външните работи – от 14 щатни бройки“, посочват от Министерския съвет.

Снимка: bTV

Вчера страниците във Фейсбук на политическата партия "Продължаваме промяната" и на Министерския съвет изглеждаха почти еднакво - в цветовете на партийното лого и с надпис "Кабинет Денков".

Снимка: bTV

След определен период от време правителствената страница придоби обичайния си вид и на нея беше публикувана снимка на новото правителство.