"Недейте да използвате свободата, онова, което ни е толкова скъпо, за дребни политически интриги. Нашата цел е съграждането", призова вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Учредяването на Инициативния комитет за издигането ѝ за втори мандат заедно с президента Румен Радев.

"Много се говори за единение. Нека да не употребяваме напразно тази дума. Нека не злоупотребяваме с нея, когато мислите ни не са за единение. Напротив. Единението днес означава преди всичко права. Ще кажете в условията на кризи да говориш за права е лукс. Ние, българските граждани, обаче искаме своите права, защото сме граждани, а не поданици. Ние, българите от близо и далеч, и тези, които сме в България, и тези, които, за съжаление ,не са тук, искат да се припознават в управлението, искат да участват в делата на държавата", каза още вицепрезидентът.

Йотова отбеляза, че в най-новата история винаги площадите раждат промяната: "Ние не само се раждахме, но и пораснахме. Родихме обаче и децата си. Разхождахме ги по тези павета. Днес тези деца също са големи. Те също имат своето виждане, своята отговорност и своите мечти за България".

"Справедливостта не може да се приватизира. Така, както не се уморихме да приватизираме целия си живот 30 години. Днес справедливост има за едни, за повечето - не. Това е нашата задача. Да върнем солидарността, да върнем и справедливостта", каза още Йотова.