Яни Андреев победи в третия сезон на култовото риалити „Фермата” по bTV. След тричасово грандиозно шоу на живо земеделецът от Козлец спечели наградата от 100 000 лева. Той получи най-много точки в игрите тази вечер и 39% от зрителския вот.

Снимка: btvnovinite.bg

След трите етапа на финала на надпреварата Яни събра общо 103 точки.

Втора в окончателното класиране остана гимнастичката Валерия Дочева с 80, а трети – танцьорът от Попово Калоян Димитров с 61 точки.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-голяма подкрепа от зрителите, чието гласуване беше и последният етап в състезанието, събра Калоян –  41%. Втори при зрителския вот беше Яни с 39%, а трета остана Валерия с 20%.

 Амбициозната Виолета Тодорова отпадна първа от големия финал на „Фермата”. Тя спечели само 9% от зрителския вот и напусна състезанието за голямата награда от 100 000 лева преди същинските битки. 

В първия етап от битката – гласуването на всички отпаднали участници, Яни Андреев получи най-много гласове и записа в актива си 22 точки. Втори се нареди Калоян Димитров с 8, а Валерия Дочева получи 6 точки като последен фаворит на бившите фермери.

Яни поведе по точки и след втория етап на големия финал.

Той построи най-високата кула от дърва, a Валерия беше най-точна в измерването на теглото на око на пирони, вълна и тор.

Снимка: btvnovinite.bg

Яни и Валерия показаха и най-много знания по българска история на въпросите от Алманаха, като дадоха по 4 верни отговора.

Снимка: btvnovinite.bg

Така след втория етап Яни беше с 64 точки, Валерия – с 60 точки, а Калоян  –  с 20 във временното класиране. 

Чека на победителя връчи Маргарита Александрова, директор „Програма” на bTV Media Group. Тя обяви и старта на записванията за новия, четвърти сезон на „Фермата“. Всеки желаещ да се запише за кастинг може да го направи на fermata.btv.bg.

Снимка: btvnovinite.bg

Третият сезон на най-позитивното и градивно риалити в българския ефир „Фермата” бе най-суровият и успешен сезон досега. Милиони зрители проследиха приключението на 20-те участници, които трябваше да съградят живот от нулата, като едновременно с оцеляването усвояваха и ценни знания по българска история, традиции и обичаи.

Кой е победителят Яни Андреев?

Яни е на 29 години, роден и израснал в Хасково. Завършва история в Пловдив, но се отказва от учителската професия почти веднага, разочарован от днешната младеж. Отива на гурбет в Англия, Германия и Шотландия, но в крайна сметка се прибира в село Козлец.

В момента обработва 14 декара семейни лозя и се грижи за 100 кошера с пчели. Може да се справи с всякаква земеделска работа – от оран до дърводелство. Казва, че това, което го връща от чужбина, са думите на баба му - „Не напускай родната си къща, защото не знаеш как се строи”.

Все още е ерген, според него – непретенциозен. Част от изискванията към бъдещата му съпруга са: хубаво тяло, сини очи, да не мисли за пари и да няма дете, защото майка му не иска такава снаха. За себе си твърди, че е директен и казва нещата направо.

Влиза във „Фермата“, за да спечели парите, защото ще му дадат сериозен шанс в живота и ще му помогнат да развие стопанството си. Сигурен е, че е сред най-силните кандидати.

Яни спечели много битки на исторически въпроси на Алманаха. Той е бил учител по история.

Точно един месец след началото на шоуто шампионът по волейбол и участник в шоуто Владо Николов победи Яни в дуел. Яни трябваше да отпадне, но Владо му подари мястото си.