1040 литра алкохол без документи, удостоверяващи начисляването и плащането на акциз, са иззети в рамките на специализирана полицейска операция, проведена на 28 февруари, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След предварителна оперативна работа контролните органи се насочили към частен дом в село Професор Иширково, където в избено помещение били открити 10 пластмасови бидона с високоалкохолната течност с характерен мирис на ракия, произведена и съхранявана без надлежно разрешително.

Други две досъдебни производства за разкрити престъпления са образувани след операцията.

Разследване за шофиране под въздействие на дрога и за незаконно държане на наркотични вещества е образувано в РУ-Силистра, пак там проверка се извършва за открит лек автомобил с интервенции върху рамата.

Образувано е и бързо производство, след като в село Долец служители на РУ-Дулово са установили водач, управлявал АТВ без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред.

В рамките на полицейската операция са проверени 595 моторни превозни средства и 768 лица. Проконтролирани са 8 пункта за черни и цветни метали, 8 заложни къщи, 10 търговски обекта, 15 питейни заведения и 11 автосервиза и автоморги.

Активните полицейски действия бяха насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони, допълват от ОДМВР-Силистра.