Полицията продължава да издирва петимата мъже, които нападнаха екип на Нова телевизия на магистрала „Тракия“. Самоличността им е известна, работели като охранители за софийска фирма.

Това потвърди за bTV зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев. Заплашва ги присъда до 5 години затвор.

Прокурор Беличев уточни, че вече е установена собствеността на двата автомобила, препречили пътя на журналистите на 146-ия километър от магистралата в посока Бургас. Превозните средства са собственост на софийско юридическо лице, а петимата нападатели работели на трудов договор като охранители за въпросната фирма.

Побойниците са с чисто криминално минало. В момента полицията ги издирва на територията на цялата страна. В пловдивската районна прокуратура срещу петимата охранители е образувано досъдебно производство за хулигански действия на пътя и за противозаконно отнемане на чужда вещ – мобилния телефон на журналистката Мария Милкова.

„Разпитани са и други свидетели. Като сега е моментът да отправя  и призив към гражданите очевидци на случилото се: моля ги да изразят своята гражданска позиция, като се явят пред органите на МВР и дадат показания.  Ако има такива, които не са разпитани към този момент, разбира се", призова Беличев.