"Изправи се! Мутри, вън!" ще се яви на изборите на 11 юли във формата, в който участваха и на изборите на 4 април. Това каза в интервю за обществената телевизия лидерът на формацията Мая Манолова.

По думите и в основата на обединението са двете граждански организации – "Изправи се.БГ" и Отровното трио, както и три партии - Движение "България на гражданите" (ДБГ), Единна народна партия (ЕНП) и "Движение 21" на Татяна Дончева. 

На въпрос дали "Движение 21" на Татяна Дончева остава в коалицията, Манолова потвърди, че остава. "Татяна Дончева е едно ярко лице, което всеки отбор иска да има. Трите партии са политически субекти и всяка една от тях има свои ръководни органи, които им дават мандат да водят разговори за явяване на изборите, за подкрепа на платформи и политики", каза тя.

"Ние стоим зад принципите, които обявихме и на 4 април – за демонтиране на едноличния модел, за изгонване на мафията от властта, за възстановяване на демокрацията, съдебна реформа, повишаване на доходите", посочи още Мая Манолова.

Тя допълни, че в листите ще има превес на гражданите пред партиите.

"Показахме, че "Изправи се! Мутри, вън!" е успешен формат. Макар да бяхме най-малката парламентарна група, със сигурност бяхме най-активната", подчерта Мая Манолова.