Мъртвото дете, което е намерено сред задушилите се мигранти в изоставения край софийското село Локорско камион, е на 6-7 години. Камионът е бил "запечатан" с дървени греди, така че да не могат да излязат хората отвътре, научи bTV.

Оцелелите буквално са разранили ръцете и краката си в опит да излязат. Превозното средство е било изоставено на мястото поне 24 часа.

Сигналът за изоставения камион с мигранти е получен около 14:15 часа. В него са открити десетки нелегални мигранти. Те са били в тайник под превозван дървен материал. Пострадалите са 34-ма. Възрастта им e между 15 и 25 години.

Сигналът е подаден от граждани. Първи са реагирали от Столична община. Казах ми, че трябва да се занесе вода, защото има камион с бежанци и на място видях какво е станало", коментира кметът на Локорско Цветелина Гаврилова.

Жители на селото коментират, че е практика там да бъдат изоставяни бежанци. До момента това се е случвало 3-4 пъти.

Разследването е поето от националната следствена служба. Най-вероятно утре ще има още информация по случая. Утре се очаква да стане ясно и дали и на колко от четиримата задържани ще бъдат повдигнати обвинения.