На изключително нагла измама стана жертва възрастен мъж в столицата вчера. Схемата е позната – лице, което се представя за пощенски служител, догонва пенсионера малко след като получил пенсията си и успява да го убеди да му даде сумата, след което бяга. В случая, обаче, цялото престъпление е заснето от охранителна камера. Това предизвика силна реакция в социалните мрежи, а, по информация на bTV, полицията вече е задържала заподозрян.

Случаят е от вчера преди обед на ул. „Гео Милев“. От кадрите се вижда как сив автомобил „Опел Зафира“ се движи бавно с пуснати аварийни светлини зад възрастен и трудноподвижен мъж. В един момент колата се изравнява с него и спира. Пенсионерът очевидно е привикан към возилото, води разговор с човека вътре, след което колата напуска кадъра.

Според версията на пострадалия, шофьорът се представил за служител на пощата и под предлог, че не са дали точната сума, поискал да я преброи.

На кадрите се вижда ясно номерът на колата – софийски, издаден около септември 2016 г. Според източници на bTV още вчера вечерта шофьорът на автомобила е бил задържан от полицията.

По данни на МВР арестуваният е рецидивист с няколко присъди за измами.

Публикацията има хиляди споделяния и десетки коментари. В социалните мрежи започна и кампания да бъде събрана открадната сума, за да може възрастният мъж да посрещне нормално идващите празници.

Напомняме: никой банков или пощенски служител няма да ви поиска изтеглените пари извън банковия или пощенски клон. Ако някой се представя за такъв и откаже заедно да отидете в обекта, за да изясните ситуацията, то със сигурност става дума за измамник!