Над 30 души са ужилени средно с по 1000 лева от търговец на матраци. Полицията и  Комисията за защита на потребителите разследват измама.

Семейство Стоянови през юли е на почивка в хотел в Тетевен, където им предлагат да присъстват на презентация на матраци. Плащат капаро на място – 300 лв. Подписват договор без финансови условия. Впоследствие изпращат още 700.

Търговецът се представя за Кирил Николов. Матраците трябвало да пристигнат заедно с подаръци преди два месеца. 

„Не ги получихме и оттам започнахме да се съмняваме, да му звъним по телефона, но той не отговаряше”, разказа Нина Стоянова. 

Кирил Николов започнал да се крие. Ужилените се свързали с фирмата, където се оказало, че Кирил от тази година вече не работи за тях. 

„Попитах го откъде накъде Кирил Николов има договори от вашата фирма, той нищо не ми отговори. След една седмица пак се чухме, каза: „Подал съм жалба, защото не сте първите, които ми звъните и си искате парите или матраците”, обясни Мартин Стоянов.

Управителят на фирмата отказа да даде интервю за bTV. Измаменото семейство обаче очаква справедливост.

Полицията и Комисията за защита на потребителите проверяват сигнала. bTV потърси търговеца на домашния му адрес, където близките му обясниха, че не си е вкъщи.