Снимка на изкопни работи на плажа в Каварна разбуни духовете в социалните мрежи.

Според бившия кмет на морската община Цонко Цонев преди началото на летния туристически сезон пясъчната ивица е превърната в строителна площадка.

Снимка: btvnovinite.bg

Бившият градоначалник е категоричен, че строителството върху плажната ивица, която е държавна собственост, е забранено, а отговорност на общината е да контролира незаконното строителство.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината обясниха, че дейностите на плажа се извършват от наемателя по одобрена схема от Министерството на туризма. Разрешението е за поставяне на обект за водни атракционни услуги на площ от 72 квадрата. 

Снимка: btvnovinite.bg

След запитване от bTV от Mинистерството на туризма казаха, че ще извършат проверка.

Снимка: btvnovinite.bg

„Извършва се строителство, копаят се основи, най-вероятно собственикът на този хотел, и това е абсолютно забранено. Това е строителна дейност, виждам, че тук са сложили някакъв  басейн, който сигурно ще влезе в този изкоп”, коментира Цонко Цонев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Онова, което е излязло от Общинска администрация – Каварна, е разрешение за поставяне на временно поставяем обект, подписано от главния архитект на общината. Държа да уточня, че то е след одобрена от министъра на туризма схема по искане на наемателя”, каза настоящият кмет на Каварна Нина Ставрева.