Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата. Случаят е от Дупница.

Предисторията е отказ на лекаря да приеме в болницата 82-годишна жена, твърди нейната внучка Иванка Атанасова. Според младата жена докторът изхвърля документите за прием, които пациентката носи от спешния център. Започва преследване по коридорите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Преследвах го, буквално го преследвах, докато баба ми береше душа, тя нямаше сила да диша, нямаше въздух, нямаше кислород”, разказва внучката. „Първата му реплика беше: „Ще ви изхвърля от болницата”, посочва и синът Йордан Йорданов.  

Днес възрастната жена е в болницата след намеса на завеждащия вътрешно отделение.   

„Псуваше, не съм чула такава приказка от човек, който е неграмотен и не е влизал в училище, това не съм очаквала, аз обичах най-много лекарите”, заяви Елинка Искренова.

Д-р Апостолов не е на смяна. След случая е в отпуск, не отговаря и на телефона си. 

 „Постъпката е осъдителна, не може никой да адмирира подобно поведение и подобно отношение към пациент. Взети са мерки”, коментира д-р Елена Гюзелева, завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ – Дупница.

Официалното обяснение на доктора е, че е върнал пациентката за ново направление, защото с това, с което е дошла, не може да я приеме. А близките на възрастната жена подадоха жалба.