Издирва се извършителят на жестоко убийство в белослатинското село Галиче. Жертвата е 18-годишно момиче.

То е намерено мъртво в дома си тази сутрин. Убийството е извършено в къщата миналата нощ. Момичето било само. Предполага се, че е познавало нападателя си, тъй като по външната врата няма следи от нахлуване с взлом.

Никой от съседите обаче не е чул нищо. Пред полицията братовчед , който я е открил сутринта, разказал, че на телефона му след полунощ е регистрирано обаждане от жертвата, но той не вдигнал, защото телефонът му бил изключен, на сутринта върнал обаждането и след като не получил отговор, дошъл да провери какво става. Натъкнал се на ужасна гледка.

Снимка: btvnovinite.bg

70-годишната Лиляна живее срещу дома на момичето. От няколко дни спяло само в родната къща - баща ѝ и брат ѝ са на гурбет в Англия. Огледът на местопрестъплението продължи повече от три часа.

Снимка: btvnovinite.bg


Младото момиче е било скромно, отказала и на приятелки да излезе във фаталната вечер. Имала приятел – от Бяла Слатина. Майката на жертвата е живеела наблизо, но двете не контактували от години.

Снимка: btvnovinite.bg

В разследването се включиха и криминалисти от столицата. На мястото беше и окръжният прокурор, който отказа коментар. Под неговия надзор е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК – за умишлено убийство, за което се предвижда лишаване от свобода от десет до 20 години.