Полицията издирва нападателите на 14-годишния Александър, атакуван до търговски център в София посред бял ден, докато е с четирима приятели. Друго дете е със синини по главата, останали две - успяват да се скрият в заведение.

Бащата на пострадалото момче твърди, че от месеци сред непълнолетните се говори, че в района на търговския център има младежи, които нападат.

„С цел обир или и аз не знам - да си доказват нещо един на друг. Честно казано, аз не му позволявам да ходи там, но не и съм предполагал, че посред бял ден, на оживено място, може да се случи такова нещо“, коментира Георги Гинев.

От СДВР посочва, че през последните месеци при тях са постъпвали сигнали за кражби и конфликти между групи деца. Не регистрират обаче повишение в броя на подобни случаи в района.

Александър е със счупена тазобедрена става, днес ще бъде опериран.

В събота следобед той се разхождал с приятелите си около мола на „Черни връх“.

По думите на Георги Гинев компанията на сина му не е предизвикала другата група по никакъв начини. При разминаване нападателите питали „има ли тарикати тука“. Александър и приятелите ми казали "не" и последвал инцидентът.

Нападателите първо ударили приятел на най-тежко пострадалото момче, след това ритат и него. Следва гонка. На около 850 метра след мола нападателите настигат Александър, бутат го и той чупи тазобедрената си става.