Няма следа от двамата рибари, които изчезнаха в язовир "Мандра" край Бургас. През целия ден криминалисти, водолази и служители на Агенцията по рибарство издирваха двамата мъже, но до момента не са открити следи нито от тях, нито от лодката им. 

Вечерта районът около язовира беше претърсен с термодрон. Предполага се, че рибарите са влезли във водата с надуваема лодка вчера около полунощ. 

Сигнал за изчезването им е подаден рано тази сутрин. Утре издирването ще продължи. От полицията призовават да се включат и доброволци с лодки.

Съпругата на единия от рибарите каза, че не са били облечени подходящо за времето. Според нея са влезли след полунощ снощи. Тя си легнала и на сутринта установила, че двамата липсват заедно с лодката.

"С общинските дронове с термокамери започваме квадрат по квадрат. Ако попаднем на някакъв сигнал или информация от термокамерата за хора в зоната на язовира, или в дълбочината на тръстиката, ако са влезли някъде в тръстиката, за да дадем сигнал къде да продължат издирвателните мероприятия. Рано сутринта на развиделяване започват отново момчетата с лодките“, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

"Сутринта двама от нашите инспектори са влезли веднага в язовира, но така или иначе не са намерили хората, които търсим", каза доц. Ваня Стаматова, директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.