Десети ден продължава издирването на заподозрения за убийството на млада жена и мъж в Костенец. 43-годишният Стоян Зайков все още е на свобода.

Вчера полицейските органи тръгнаха по гореща следа, но резултат нямаше. Не е готова експертизата на откритото вчера оръжие, но по информация на bTV става въпрос за незаконна пушка.  Девет сигнала са получени на телефон 112 с информация за Стоян Зайков през последните ден-два. Обажданията не са само от района на Костенец, но и от страната, включително в от Пернишко и Софийско.

Хора твърдят, че са чули вчера стрелба в гората, но МВР опровергава тази информация. Продължителната блокада и засиленото полицейско присъствие, както и двете тежки убийства се отразяват на жителите на града.

„Обстановката е напрегната. Хората се чувстват притеснени, защото за пръв път виждат такова нещо, но не е и чак толкова фрапиращо. Нормалният работен процес си тече през деня. Децата ходят на училище”, разказва Георги Янакиев, секретар на община Костенец.

„В кварталите, където се предполага, че може да е Зайков, има ограничения на излизането на децата от страна на родителите”, признава Янакиев.

„Зайков е много затворен и няма много приятели. Това затруднява търсенето му”, смята секретарят на община Костенец.

„Не мисля, че ще имаме проблем с организирането на изборите”, заяви Янакиев.

Съседите на Зайков твърдят, че нямат основания да се страхуват от него, а някои го определят и като добър човек.

Хора твърдят, че са чули вчера стрелба в гората, но МВР опровергава тази информация. Полицията продължава да охранява района.