Българското знаме да се извиси на 111 метра височина в Родопите. "Пилон Рожен", както е озаглавен проектът, се очаква да бъде най-високият в целия Европейски съюз и да бъде издигнат на Роженските поляни на 1430 метра надморска височина.

Днес стартира кампания за изграждането му. Той ще бъде реализиран изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната ни, посочват организаторите.

Конструкцията ще тежи над 55 тона и ще бъде монтирана с помощта на 55 гайки, тежащи над 40 килограма. Националната дарителска кампания е под надслов "България заслужава!". 

„Идеята дойде първо от времената, в които живеем в момента. Лично аз не помня българите да са били толкова разединени и толкова голямо безпътие и според мен и целия ми екип сега е моментът да направим нещо и да предприемем нещо, и кауза, която да обединява България. Пилонът ще бъде 111 метра, България е с площ 111 хил. квадратни километра и имаме още едно събитие 111 години от Освобождението на Родопите“, заяви Симеон Караколев от "Наследство в бъдещето".