Изчезна синът на собственик на автокъща в София. Една от версиите, по които работят разследващите, е отвличане. 25-годишният Адриан все още е в неизвестност.

Колата на изчезналия му е намерена на пътя за с. Герман тази сутрин.

Снимка: Росен Цветков

В автомобила са открити личните документи и телефона му.

Снимка: Росен Цветков

От полицията заявиха на брифинг, че близките са открили автомобила час след като 25-годишният Адриан е излязъл от дома си. Сигналът е подаден от бащата. Семейството не е получавало заплахи, а бащата е споделил пред полицията, че няма врагове.

Семейството се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. Във фирмата работи и Адриан. Той самият има две фирми.

В колата не е имало следи от борба. Едната ѝ врата обаче е била отворена.

Според опитни криминалисти версията за бягство засега е отхвърлена. Всички описват Адриан като изключително сериозен млад мъж.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес следобед цялото ръководство на МВР се събра спешно в Столичната дирекция на полицията.

По-рано обаче бащата на изчезналия отрече той да е отвлечен. По телефона пред bTV собственикът на автокъща "Софавто" Тони Златков заяви, че става въпрос на кражба на автомобил и синът му е добре.

Снимка: Росен Цветков

Районът край гробищата на Герман беше отцепен и на мястото повече от 4 часа се извършваше оглед. Колата се намираше на метри от къщата на Златков

Близките на Адриян бяха държани от полицията на мястото с часове. В късния следобед колата беше вдигната и откарана в незнайна посока.

„Софавто” беше атакувана няколко пъти. Преди няколко месеца там имаше палежи, като щетите бяха за над 1 млн. евро.

Любопитен факт е, че колата е била изоставена и на няколко метра от къщата на известния автокрадец Ярослав Димитров и беше пуснат предсрочно от затвора.