„Има такъв народ“ предложи Камелия Нейкова за председател на ЦИК. Тя бе единствената кандидатура за поста.

Първоначално председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова предложи Нейкова. Тошко Йорданов обаче пожела да чуе мнението на останалите.

„Още преди да направим политическа партия заявявахме, че най-важното е да се спазват законите. Такова беше поведението ни. Всички ни натискаха да направим кабинет, при положение че нямахме ясна подкрепа“, посочи той.

Президентът Румен Радев уточни, че в този случай няма да има жребий – Камелия Нейкова ще бъде председател, а Димитър Димитров от ГЕРБ-СДС – зам.-председател.

„Въпреки разменените остри политически нападки, искам да ви благодаря за отговорността да бъде излъчена нова ЦИК, както е по закона и в срок. Надявам се, г-н Йорданов, вашата партия да не снеме утре доверието си от г-жа Нейкова“, каза президентът.

Иван Иванов от БСП заяви, че биха подкрепили кандидатурата на Камелия Нейкова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ посочи, че този дебат за ЦИК, ако с такива послания и за такава дейност изпрашат техните представители там, то той наистина е притеснен за работата на ЦИК, но най-вече за произвеждането на едни демократични, свободни, прозрачни и честни избори. Той уточни, че би подкрепил тази кандидатура.

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов също изрази подкрепа към нея.

„Благодаря за доверието, което ми е гласувано на консултациите, които приключиха непосредствено преди нашето изслушване. Благодаря на парти „Има такъв народ“, която ме номинира първоначално за зам.-председател на ЦИК“, каза по-късно на среща при президента Камелия Нейкова.