На фона на сравнително ниската избирателна активност - куриозен случай в новозагорското село Коньово. Мъж гласува два пъти, като вторият път го направи с личната карта на жена си. От секционната комисия заявиха, че не познали кой стои зад маската.

В единствената изборна секция на Коньово наричат случилото се неволна грешка. Мъжът и жена му били с къси коси и в комисията не разбрали, че гласува мъж.

Така, само за половин час той отишъл до машината два пъти - веднъж от свое име и после с личната карта на жена си.
 
"С къса коса, тя съпругата му е също с къса коса, просто недоразумение, не е обърнато внимание на момента. Виждате, с маски, и вие с маската изглеждате по различен начин", заяви Герган Дангов, председател на СИК.

От полицията са разпитали цялата комисия, а нарушителят е задържан за 24 часа.

Незаконният глас вече е отчетен, а за следствието остава големия въпрос:

"Дали има някаква организирана дейност тук, защото може да се окаже, че и друго хора са гласували по този начин", обясни Минко Стефанов, говорител на РИК-Сливен.

Куриозен случай и в Бургас - в една от секциите в училище "Кирил и Методий" мистериозно изчезнаха петте смарт карти и пин кодът на единствената машина за гласуване.

"Запечатахме стаята, с картите - отпечатваме стаята, картите ги няма. Какво се е случило, то не е игла, за да не го намериш. Какво се е случило, никой не може да каже", заяви Николина Панайотова, член на СИК-Бургас.

Гласуването в секцията продължи с хартиени бюлетини.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!