След обявяването на окончателните резултати се открояват секции, в които броят гласове за една партия или кандидат достига 100%. Такава мобилизация и единодушие на изборите се наблюдава в Буковлък. 62% избирателна активност, а над 99% от всички бюлетини в една от трите секции са за ДПС. 

„Вие, ако сте доволен, и вие, от някои хора, и вие ще гласувате за тях. Всеки си гледа интереса”, заявява местния жител Томи Зонов.

„Ако ЦИК са регистрирали някакво нарушение, трябва да реагира. При положение, че не са регистрирани такива нарушения, това означава, че всичко е протекло по легитимния начин.”, категоричен е Хасан Адемов от ДПС. 

В Симитли победата на ГЕРБ е съкрушителна. В някои секции с 90% от гласовете, а преференциите масово са за 7-мия в листата Лиляна Павлова или за 8-мия Емил Радев.  В една от секциите например ГЕРБ печели с 87,5% от гласовете, а повече от половината преференции са за Емил Радев.

„Не, не знам, тия там влезнаа с нас и викат е за тия гласувайте и я… Не, не го познавам, него може да са го давали по телевизията, ама не, никой не ни обясни нищо, требваше за тоя да гласувам, нали?”, казва местна жителка.

Пак Радев печели убедително преференциите на ГЕРБ във всички секции в Любимец, като в две от тях 100% от предпочитанията са за осмия в листата. В една от 11-те секции всички до един от гласувалите за ГЕРБ са дали преференция и всички и без изключение за един кандидат – Емил Радев. 

„Ние не сме образовани, дето разправят преференция, не се сятаме. Избираме някакъв номер, зачертаваме и това е”, заявява Божидар от Любимец.

„Нали това е идеята на преференциите, да получи голяма подкрепа”, смята Тома Биков от ГЕРБ.    

Самият Емил Радев зави пред bTV, че си обяснява тоталната подкрепа в Любимец и Симитли с добра кампания, която е направил в регионите.