Броени часове остават до началото на изборния ден.

bTV отново ще ви направи съпричастни с гласуването в цялата страна - със специалното изборно студио "Новият парламент - силата е в твоя глас!".

Всички новини, коментари и нагласи в деня на вота ще проследят познатите и обичани лица на bTV. В студиото ще влязат анализатори, социолози, политолози и популярни личности.

„Създаваме една телевизионна продукция, която да достигне до всеки. Надявам се всички хора - колкото и различно да смятат и да мислят и да гледат на ситуацията в страна, да намерят частица от себе си в студиото утре“, каза Светослав Иванов, водещ на "120 минути".

Данните от страната ще ви покажем по интерактивен начин.

Всички графики, диаграми, цялата важна информация за изборния ден зрителите ще могат да гледат буквално навсякъде в студиото – то ще бъде обживяно. Има и една малка изненада, едно мъничко чудо, което обаче няма да разкрия в днешния ден. Гледайте ни утре, за да разберете какво е то“, загатна Лиляна Боянова, водеща на bTV Новините.

„Ще следим на живо естествено реакциите в социалните мрежи, защото ни е ясно от всички избори, които сме правили досега, че социалните мрежи са нещо средно между „Ганковото кафене“ по Вазов и лондонския Хайд Парк. Със сигурност ще ври и кипи. След фактическия край на изборния ден ще дадем отговор на най-важния въпрос, който нашите зрители очакват в този ден, а именно как ще бъдат разпределени мандатите в следващия парламент“, каза Иван Георгиев, водещ на bTV Новините.

А зад камерата и пред нея вече повече от месец за утрешния ден се подготвят над 250 души.

„Всичко, което ще видят зрителите в нашето специално изборно студио, можем да го наречем като корона на изборния ден. Най-важното, най-атрактивното, най-интересното. Започваме точно в 16 часа с нашето специално студио по bTV и ще продължим със сигурност повече от 7 часа живият ни ефир, защото този изборен ден ще бъде необичаен, но и много дълъг”, заяви Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“.