Силна публицистика, журналистически разследвания, любопитни гости и виртуална реалност на открито ще предложи на зрителите bTV в изборния 26 март.

Най-голямата телевизия в България ще покаже за първи път у нас всичко най-важно от изборната неделя по напълно нов начин – с триизмерни проекции и добавена реалност върху една от най-емблематичните сгради в сърцето на София – Националния дворец на културата.

Специален видео екран с размери 14х14 м, оживяващи триизмерни елементи и технологии от следващо поколение ще трансформират НДК по невиждан досега у нас начин. Водещи на първото по рода си изнесено телевизионно студио на открито са Антон Хекимян и Светослав Иванов.

„Подготви се да бъдеш впечатлен!” – с това послание започна пролетният сезон на bTV. Още тогава Венелин Петков, директорът на „Новини, актуални предавания и спорт”, загатна за мащаба на подготвяното представяне.

От самото начало на изборния ден повече от 30 журналистически екипа на bTV Новините ще следят развоя на събитията с живи включвания от цяла България, както и от ключови точки, обединили най-големите български общности по света – от съседна Турция до Съединените щати и Австралия.

На фокус през целия ден ще бъдат и разследванията на топ журналистите на bTV – Росен Цветков, Мариета Николаева, Стоян Георгиев и Рада Домусчиева, които вече са по следите на новите схеми за търговия с вот.

По традиция и тази година Антон Хекимян и Светослав Иванов ще направят зрителите свидетели на интересни срещи с ексклузивни гости в специалното изнесено студио „Парламент 44” пред НДК. То започва точно в 17 ч. сред събеседниците на двамата водещи ще бъдат популярни политици, изтъкнати анализатори и познати и обичани лица от ефира на bTV. Нетрадиционен поглед към изборната надпревара пък обещава специалното участие на „невъзпитаните карикатуристи”.

Точно в 20 ч. в ефира на bTV и bTV Радио ще станат ясни и първите резултати от екзит пола на независимата социологическа агенция „Маркет линкс”.

Освен върху фасадата на НДК, чрез последно поколение триизмерни цветни визуализации данните ще оживяват и във виртуалното студио на bTV, представени от водещата Лиляна Боянова.

Стартът на мащабната програма в изборната неделя е в 8 ч. сутринта – започва със специалното издание на „Тази неделя“, а краят по традиция е отворен.

Извънредни емисии новини с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев ще информират зрителите в изборния ден на всеки кръгъл час. Специалната обедна емисия на bTV Новините ще бъде с продължителност един час.

Освен в ефира на bTV и bTV Радио, палитрата от събития в изборната неделя може да бъде проследена на сайта и мобилното приложение на bTV Новините (версия за Android и iOS). Зрителите могат да коментират и задават въпроси към политиците на фейсбук страницата на bTV Новините. Платформата на bTV за гражданска журналистика „Аз, Репортерът” ще събира сигнали за нередности или любопитни факти.