Главният прокурор Иван Гешев е бил заплашван. Заплахи е получил и друг прокурор. Tова съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

„Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата“, пише главният прокурор.

От пресцентъра на Прокуратурата посочиха в профила си, че прокурорът, за който говори Гешев, е наблюдаващият прокурор по т.нар. дело “Барселонагейт”.

Досъдебното производство за т.нар. "кюлчета" е прекратено на 10 май, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова, цитирана от БТА. Апелативната прокуратура в София проверява как е прекратено делото за "кюлчетата", каза главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БТА.

Във Фейсбук той коментира и опита за атентат срещу него началото на май.

„След всичко, през което минах, след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото. Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!“, пише Гешев.