Ламборгинито на бизнесмена Ивайло Пенчев се оказа, че не е неговo – поне не и по документи. Собственикът на „Уолтопия“ разказа как са му отнели луксозния автомобил.

Под денонощна охрана и видеонаблюдение – повече от година скъпата кола не е напускала петия етаж на бизнес сградата, в която работи Пенчев. Вчера собственикът ѝ разбира, че колата вече не е негова, а притежание на испанец.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Един колега от фирмата, който се занимава с такива неща, отишъл да подновява „Гражданската отговорност“ и му казали, че тази кола не е моя от януари. Отишъл в КАТ, а там пък му казали, че е прехвърлена на 19 януари. Там е дерегистрирана колата и даже са му казали, че лично аз съм направил дерегистрацията в КАТ“, разказа бизнесменът.   

За дерегистрация собственикът е длъжен да носи големия талон на автомобила. Според Пенчев, неговите документи и в момента са в касата му.

„Трябва някой да е измамил нотариус, после има процедура в КАТ, трябва да измамиш и КАТ, и явно тия разбойници са измамили или на двете места, или имат съучастници на двете места“, коментира бизнесменът.

Според Института за пътна безопасност най-вероятно става въпрос за техническа грешка от страна на полицията или за злоупотреба с данни. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Една от вероятните хипотези е да е направена кола-двойник, тоест някой да се опитва да направи застрахователна измама, тъй като другата вероятност – за кражба на този автомобил – би била абсурдна. Той е в сграда, затворен е“, каза Георги Гълъбов от Института за пътна безопасност.

Пенчев вече е пуснал жалба в полицията. Ще сезира и прокуратурата. От там уточниха, че ще започнат проверка, след като получат сигнала. От МВР отказаха коментар.