В следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за министерски съвет.

Това се казва в писмо до медиите на зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, което дойде часове след като Слави Трифонов обяви във "Фейсбук", че "Демократична България" се интересува от постове, въпреки че е четвърта сила.

"Те твърдят, че не искат постове и искат да се говори за политики, но реално искат постове. Мисля, че ги превръщаме в нещо по-голямо отколкото са. Те сега или ще подкрепят, или ще носят своите последствния", заяви Трифонов.

Последва светкавична реакция от "Демократична България", които обявиха, че са обмисляли подкрепа, само за да бъде откъсната страната от модела на управление около Сараите.

"Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната", написа съпредседателят на групата Христо Иванов, като допълни, че темата за ДПС явно е неудобна за ИТН.

Междувременно атака срещу партията на Слави Трифонов дойде и от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Във "Фейсбук" те обявиха, че номинацията на Пламен Николов за премиер е противоконституционна, защото е посочен от Трифонов, а не от параментарната група.

"Посочен ли е Пламен Николов от парламентарната група на ИТН? Изглежда, че отговорът е: "НЕ". Няма данни тя да е гласувала г-н Николов да получи мандат за съставяне на правителство, представители на ИТН не знаят за такова гласуване", гласи пост в профила на Николай Хаджигенов.

Според него мандатът трябва да се върне и след това да бъде връчен отново.