„Има такъв народ“ и депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Татяна Дончева влязоха в задочен спор. Темата – връзки с бизнесмена Младен Михалев-Маджо. 

В петък лидерът на партията Слави Трифонов заяви в интервю пред БНТ, че  се „втрещил“ от медийна изява на Дончева, в която тя заявила, че зад ИТН стои Михалев. 

Днес тя не пропусна да отговори. „Маджо не стои зад него, само му е дал един депутат за министър на туризма“, каза Дончева пред националното радио. „В частни разговори с Тошко Йорданов дори посочих името му. Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Дали Доган, дали Пеевски, дали и двамата...“, твърди тя, без да предоставя конкретни аргументи. 

В късните часове на днешния ден отговор дойде и от номинирания от ИТН за министър на туризма – Ивайло Кожухаров разпространи позицията си в писмо до медиите. 

„Г-жа Татяна Дончева си позволи за пореден път да внуши на слушателите редица неистини, касаещи както ПП „Има такъв народ“, така и по адрес на нейния лидер, но и по мой адрес. Заявеното от г-жа Дончева, че Маджо стои зад мен и затова съм бил предложен за министър на туризма, е пореден жалък опит за дискредитация“, пише Кожухаров. 

Депутатът пише още: „Приемете, че съществуват и хора, зад които не стои никой и нищо повече освен собствените им качества, образование, професионален опит, експертиза. За разлика от вас. Знам, че не може да си представите да не ви подпира някой чичко-паричко, защото това е вашият жизнен опит, но това е положението“. 

Кожухаров допълва, че не познава Михалев, не се е срещал с него и не са разговаряли, като допълва, че е готов да застане пред детектор на лъжата, за докаже твърдението си и пита дали Татяна Дончева би направила същото. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!