Обвиненият за убийството на Алена Щерк – Виктор Спига беше екстрадиран този следобед от Италия.

Предстои да му бъде определена мярката за неотклонение. 

„Мъката е изключително голяма. Бях много съпричастна, когато чувах за родител да погребва дете. Страхопочитание изпитвах, необяснимо беше за мен как се издържа такова нещо, а сега на мене ми се случи. Много боли“, разказа майката на Алена Щерк - Силвия Щерк.

47-годишната Щерк изчезна преди 20-на дни от дома си в квартал „Бояна“. Два дни беше в неизвестност, след което тялото й беше открито край незаконно сметище близо до Радомир.

Уликите отведоха разследващите до бившият й приятел. Според разследващите, след като е сложил край на живота й по мъчителен начин, той е транспортирал тялото с личната й кола. След това бяга в Италия.

Убийството е извършено с особена жестокост. Има много доказателства, подчертават от прокуратурата.

„Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода за 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предаването на Виктор Спига от съдебните власти в Италия е направено под условия, че ако същият бъде осъден у нас и му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той следва да бъде върнат в Италия, където да изтърпи наложеното му наказание“, обясни Десислава Петрова, СГП.

Убитата жена е щадяла близките си и не е споделяла, че е жертва на тормоз от страна на Спига. Няма и официален сигнал срещу него.

„Ние не го харесвахме, но казахме, че това е нейният избор“, споделя почернената майка.

Утре на Спига ще бъде повдигнато обвинение и ще му бъде определена мярка за неотклонение.