На 26 юли тази година българка роди на борда на презокеански самолет – на 11 хил. м височина. Това се случи в полет от Богота към Франкфурт.

Майката на малкия Николай – 38-годишната Десислава Хрусталева, разказва невероятната история, в която има и интересни съвпадения.

Десислава е пътувала в осмия месец от бременността – била в командировка (работи за индийска фирма за добив на злато). Преди да се качи на борда, е минала на преглед и дори е имала удостоверение, че може да пътува със самолет.

По време на полета обаче получава болки в корема, на които първоначално не обръща внимание, постепенно те се усилват и тя осъзнава, че това са контракции. Станала и казала на една от стюардесите, че ражда.

Стюардесата първоначално не повярвала, а после била по-уплашена от раждащата жена. Накарала родилката да легне върху одеяло върху пода на самолета и попитала има ли лекари на борда. Отзовали се трима доктори – германци, но нито един не бил акушер-гинеколог.

Десислава не помни всичко, но един от лекарите ѝ казал, че тя сама се е справила и просто му е подала бебето.

Въпросният доктор я попитал как ще се казва бебето, а тя му отговорила – Николай. Докторът много се учудил на съвпадението, защото се казва Николас и е роден на същата дата, на която на бяла свят идва и Николай.

Бебето всъщност е кръстено на дядо си. 

Вижте цялата история във видеото: