Част от детска градина в София – 50 ОДЗ „Куики“ в район „Възраждане“, днес е затворена, защото трима учители са с положителен тест за коронавирус.

Директорът Росица Алексиева получава сигнал, че през почивните дни шестима учители и медицинската сестра са посетили Сърница – огнище на COVID-19.

„Родители и колеги ми споделиха, че са притеснени заради качени снимки в социалните мрежи, че са посещавали това място. Те отричат“, уточни Алексиева.

На седемте служители на детската градина са направени т.нар. бързи тестове за коронавирус. За три от учителките резултатът е положителен. Предстои PCR тест да го потвърди или отхвърли този резултат. 

„Въпреки апелите на доц. Кунчев да се ограничават посещенията в Сърница, въпреки това са си позволили да посетят това населено място“, коментира пред bTV д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ – София.

Тепърва ще се установява дали посещението се е състояло наистина и дали то причината за заразяването.

Снощи е извършена пълна дезинфекция на сградата на градината. Днес се взеха проби от целия персонал. По желание на родителите децата също могат да бъдат тествани безплатно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!