Въоръжени и маскирани нахлуха дома на бившия заместник-министър на туризма Бранимир Ботев във Варна. Престъплението се случва около 22:00 часа, а свидетел става 20-годишният син на Ботев.

„Били са демонстративно с колани, с оръжия по тях. Единият е носел пакет, по думите на сина ми. Най-вероятно са целяли подпалване. Така се прави за сплашване”, коментира Ботев.

По думите му момчето звъни в полицията, а нападателите бягат. Бранимир Ботев смята, че повод за нападението е критика към дейността на Министерството на туризма.


„Чудя се, да се смея ли... Изключително нелепо е да се говорят такива абсурдни твърдения в ефир и това да създава някакви внушения, които сами по себе си граничат със здравия разум. И поради тази причина още днес завеждане дело за клевета”, заяви Николина Ангелкова - министър на туризма,

Бившият заместник-министър има записи, запечатали нападението, но отказва да ги покаже. Обещава обаче да се изправи срещу престъпността.

„Няма данни да е получавал заплахи. Колегите работят основно по версията опит за кражба”, посочи гл. секретар на МВР Младен Маринов.

Полицията издирва извършителите.