Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред столичната дискотека „Соло” Илиян Тодоров бе обявен за международно издирване повече от три седмици след заповедта за общонационално издирване в България.

Снимката на 27-годишния перничанин вече е в системата на „Интерпол” редом с тези на бандити, търсени по цял свят.

Снимката и описанието на Тодоров вече са публикувани в сайта на международната организация. 27-годишен българин, висок метър и седемдесет, с кафяви очи, издирван за убийство и тежка телесна повреда - по това описание „Интерпол” ще търси перничанина, осъден на доживотен затвор.

Той се издирва с червена бюлетина, която важи за 190 държави-членки на „Интерпол” и тя означава, че той трябва да бъде издирен, арестуван и екстрадиран у нас. Освен червена бюлетина, Илиян Тодоров има и европейска заповед за арест.

След окончателната присъда, която трябваше да влезе в сила в началото на декември, младият мъж изчезна, а властите не успяха да го открият и да го отведат в затвора.

Тодоров публикува 2 свои изявления в Youtube, в които се обръща към главния прокурор, министъра на правосъдието, медиите и евроинституциите. Тодоров твърди, че е невинен.