Движението по автомагистрала „Тракия“ е интензивно по информация на пътната полиция. Интензивен е трафикът и по другите основни пътни артерии в страната, както и на входовете на столицата и другите големи градове. 

Всички автомобили са съсредоточени в активната лента. От полицията уточняват, че в ремонтните участъци по автомагистралата, където движението е двупосочно, аварийната лента в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.

Снимка: БГНЕС

Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.

Задръстване вече се е образувало по автомагистрала "Хемус" след включването от Ботевград в посока София при км 44.

Снимка: БГНЕС

Към 14 ч. трафикът от Сандански и ГКПП Кулата бе много по-интензивен от този, идващ от Банско, Гоце Делчев и ГКПП "Илинден-Ексохи". На пътен възел "Симитли-Банско" има два патрула, които регулират трафика, пропускайки на етапи колите.Двата потока се сливат при Симитли, оттам до Благоевград се образува колона, която се движи макар и бавно, станаха няколко леки верижни катастрофи без пострадали.

Снимка: btvnovinite.bg

При поредния инцидент днес 37-годишен моторист се удари в скат при спускане на Предела. Мъжът е в болница.  Инцидентът стана около 14.30 ч. в района на Баба Цвета. Движението беше затруднено, заради инцидента.

Снимка: БГНЕС

Интензивно е движението на автомобили и на входа на София през Владая. Там за улеснение на трафика и повишаване на пътната безопасност са организирани две ленти за влизащите в столицата по път Е-79. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".