Интензивен е трафикът на изходите на столицата на Велики четвъртък. Движението се регулира от пътни полицаи.

Най-натоварено е на АМ „Тракия“. Малко преди тунела „Траянови врата“ автомобил се запали в движение, няма пострадали, но се образува 5 км задръстване. Към 19 ч. движението вече е нормализирано.

Край Стара Загора има затруднение в движението заради извършван ремонт, в късния следобед там имаше и инцидент с двама пострадали.

Интензивен трафик се очаква и на Разпети петък, в понеделник и на 9 май. Шофирайте разумно.

Както и обещаха - от КАТ извадиха всички камери на пътя. Освен на "Траянови врата", проблеми на магистрала "Тракия" възникнаха и по обходния маршрут край Стара Загора, където се реновира 23-километровата нагъната отсечка, известна с вълните и неравностите  по пътя.

Целият трафик минава през старозагорското село Ракитница, а местните хора се оплакват, че не могат да спят от големия шум и се притесняват от катастрофи.

Обходният маршрут създава затруднение и на шофьорите

„Откакто е започнал ремонтът, по стария път Стара Загора -Чирпан се пътува два пъти по-бавно“, каза шофьорът Данчо Димов.

Правим експеримент: При старото ограничение от 90 километра в час, участъкът по магистралата се минава за 15 минути. Обходът на ремонта вдига времето за пътуване до половин час, но само ако няма задръстване.

Интензивно беше движението днес и на разклона за Банско и за Гърция, но повечето автомобили се придвижват към Банско, а не към Гърция, защото там още не е открит сезонът, хотелите и заведенията не работят. Изключително стриктно се следи дали PCR тестът, който е нужен за преминаване на границата, е фалшив или истински.