Още от рано сутринта на българо-сръбската граница на ГКПП „Калотина” трафикът е интензивен. Има забавено преминаване, както на вход, така и на изход от България.

„Ежедневно през пункта преминават голям брой МПС-та. В работни дни за денонощие се пропускат 8 000 коли с около 25 хил. лица, в края на седмицата и почивните дни е почти двойно – за последното денонощие сме пропуснали 14 860 автомобила с 44 хил. души”, каза началникът на ГКПП „Калотина” гл.инсп. Светослав Костадинов.

Всички гишета работят, за да се преминава по-бързо през граничния пункт. Извършват се и допълнителни проверки срещу африканска чума.

„Гражданите подлежат на стриктна физическа проверка от нас и от инспектори от БАБХ. При установяване на продукти, забранени за внос – те се изземват и унищожават”, допълни гл. инсп. Костадинов.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На българо-гръцката граница на ГКПП „Маказа” трафикът е интензивен на изход от страната.

На българо-турската граница на ГКПП „К.Андреево” трафикът е затруднен на изход зa товарни и леки автомобили.

На българо-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Ремонтите на пътното платно от румънска страна ще бъде преустановени в периода от 26.07 до 28.07.