Среднощна експлозия разтърси село Ново Делчево край Сандански. Взривът опустоши зъболекарски кабинет на семейство от Северна Македония, който се намира в кметството на селището заедно със здравната служба. Полицията разследва всички версии - от умишлен палеж до късо съединение.

„Значи от там е хвърлено през този прозорец да се запали вътре. Ударната вълна всичко беше изхвърлило, както гледате тука, всичко беше изхвърлило на пътя. Вие как мислите това нещо да се случи? Сигурно е коктейл Молотов”, смята кметът на селото Валентин Апостолов и е убеден, че пожарът е умишлен.

Огънят е стигнал почти до покрива. Щетите са големи и цялото оборудване е изгоряло. Предстои разследващите да установят причините за огъня. Направени бяха няколко огледа, работи се по всички версии.   

Семейството от Северна Македония стопанисва кабинета от 5 години. Зъболекарите идвали по няколко дни в седмицата. Услугите им били по-евтини в сравнение с тези на колегите им българи.

„Те са много читави хора и на мравката път правят тук, не се е говорило на висок глас, скандали не е имало”, споделя Валентин Апостолов.

„Злоба, завист, не знам, нещо, защо единия да е по-напред, другия да е по-назад, не знам как да си го обясня”, споделя местна жителка.

Ремонтът на кабинета ще започне веднага и до десетина дни ще заработи отново.