Трима души, включително жена, са задържани за убийството на 13-годишната Александра Любенова Сивриева от Провадия, предаде кореспондентът на bTV в региона.

Окръжният прокурор на Варна – Владимир Чавдаров, съобщи, че вчера след обяд на младеж на 19 години е повдигнато обвинение за извършване на грабеж, придружен с убийство. Той и жертвата са се познавали.

Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Чавдаров уточни, че според събраните до момента данни Александра е била удушена в деня, когато е изчезнала. Все още се уточнява дали е била изнасилена. Смята се, че престъплението е извършено там, където е открито тялото.

Окръжният прокурор на Варна допълни, че като съпричастни по случая са задържани още две лица – жена и младеж. В момента се разследва дали те имат връзка с убийството.

По непотвърдени данни двама от задържаните живеят в съседната къща и са роднини на момичето. Досега не са имали конфликти.

Задържаните – Красимир, Ивилина и Ахмед, са последните, видели Александра – пили кафе с момичето и излезли.

Семейството обаче подозира друго момче, което се навъртало около Александра.

Майката на момичето – Севда, се върна от Германия, където живее, и още не може да повярва, че детето ѝ е мъртво.

„Искам да се разследва. Който го е направил, да му дадат смъртна присъда. Изобщо затвор да не му дават, защото пак ще излезе на белия свят“, каза тя.

Андон, братът на задържания Красимир, коментира, че не може брат му да е участвал в престъплението. „Полицаите са ги били, насила са им казали да си признаят, целият бил насинен“, заяви Андон.

От общината обещават до месеци да поставят камери за видеонаблюдение около градинките и училищата в града.

По материали на btvnovinite.bg, БТА и Агенция „Фокус“